Hannie van der Gijp

logo II

Adres: Seringenstraat 1
           9421 SJ  Bovensmilde
Telefoon: (06) 25 51 07 25
Email: hvdgijp@gmail.com

Beeldend werk
Mijn beeldend werk is op dit moment gericht op het maken van papier-maché panelen en monotypes, die ik combineer met acquarelkrijt en/of collage/sjabloondruk. De panelen zijn overwegend abstract of abstract figuratief, terwijl de monotypes mensfiguren verbeelden.
Kenmerkend voor mijn werk is een beweeglijke, losse toets en lijnvoering, kleur en abstractie.
Menselijke expressie en interactie komen als thema naar voren, zowel het welbevinden als het gebrek daaraan. Dit is zowel zichtbaar in ouder werk: dansers, “de turfgravers”  en de “opgesloten door corona” reeks, als recent beeldwerk.

Werkproces
Het fysiek, speels en sensopathisch werken in contact met het materiaal is sturend in mijn werk en leidt uiteindelijk tot vormgeving, die ik vervolgens verder uitwerk. Muziek en dans zijn belangrijk en vormen een soort motor voor mijn beeldend werk. In de natuur zijn geeft me energie en een focus op vormen, groei en beweging.

Visie
Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in het verhaal van de mens, een mens, waar ik dan ook mijn beroep van heb gemaakt: beeldend vaktherapeut in de GGZ en later het begeleiden van studenten hierin. Veranderingsprocessen, (non-verbale) interactie en expressie en de fricties hierin zijn belangrijk en boeiend. Deze fascinatie werk ik nu meer visueel uit, het weergeven van bepaalde houdingen in interactie. Het lichaam in zijn verschijningsvorm, jong of oud, sprankelend of rimpelig imperfect, in al zijn expressie en diversiteit is voor mij schoonheid.

Ik voel me thuis bij de expressieve en abstract figuratieve kunst stroming, omdat niet het weergeven van de realiteit centraal staat, maar de impuls en uitdrukking van de kunstenaar.

Exposities:
– “Dwalen in Gorredijk” Galerie Nynke&Blom maart 2021 groepsexpositie
– 20×20 Beeldende kunst maakt vrij” zomer kunst4daagse 2020 groepsexpositie
– 20×20 expostie Studio Concrea Schoonoord  mei 2020 groepsexpositie
– Kunst4daagse Gemeente Middendrenthe 2019 groepsexpositie
– “Recycle kunst” Studio Concrea Schoonoord  zomer 2019 groepsexpositie
– Kunstfestival Gorechthuis Haren oktober 2019 Groepsexpositie
–  “Bomen” Stenden vitrine Leeuwarden 2016 individuele expostie

CV
Kunstacademie KAF L’arden
Werkzaam als beeldend docent/supervisor opleiding vaktherapie Stenden L’arden
Supervisor opleiding Hanzehogeschool
Werkzaam als beeldend vaktherapeut in de GGZ Amersfoort, Apeldoorn en Beilen
Opleiding tot beeldend vaktherapeut Hogeschool Utrecht

 

 

 

Beeldend werk
Mijn beeldend werk is op dit moment gericht op het maken van papier-maché panelen en monotypes, die ik combineer met acquarelkrijt en/of collage/sjabloondruk. De panelen zijn overwegend abstract of abstract figuratief, terwijl de monotypes mensfiguren verbeelden.
Kenmerkend voor mijn werk is een beweeglijke, losse toets en lijnvoering, kleur en abstractie.
Menselijke expressie en interactie komen als thema naar voren, zowel het welbevinden als het gebrek daaraan. Dit is zowel zichtbaar in ouder werk: dansers, “de turfgravers”  en de “opgesloten door corona” reeks, als recent beeldwerk.

Werkproces
Het fysiek, speels en sensopathisch werken in contact met het materiaal is sturend in mijn werk en leidt uiteindelijk tot vormgeving, die ik vervolgens verder uitwerk. Muziek en dans zijn belangrijk en vormen een soort motor voor mijn beeldend werk. In de natuur zijn geeft me energie en een focus op vormen, groei en beweging.

Visie
Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in het verhaal van de mens, een mens, waar ik dan ook mijn beroep van heb gemaakt: beeldend vaktherapeut in de GGZ en later het begeleiden van studenten hierin. Veranderingsprocessen, (non-verbale) interactie en expressie en de fricties hierin zijn belangrijk en boeiend. Deze fascinatie werk ik nu meer visueel uit, het weergeven van bepaalde houdingen in interactie. Het lichaam in zijn verschijningsvorm, jong of oud, sprankelend of rimpelig imperfect, in al zijn expressie en diversiteit is voor mij schoonheid.

Ik voel me thuis bij de expressieve en abstract figuratieve kunst stroming, omdat niet het weergeven van de realiteit centraal staat, maar de impuls en uitdrukking van de kunstenaar.

Exposities:
– “Dwalen in Gorredijk” Galerie Nynke&Blom maart 2021 groepsexpositie
– 20×20 Beeldende kunst maakt vrij” zomer kunst4daagse 2020 groepsexpositie
– 20×20 expostie Studio Concrea Schoonoord  mei 2020 groepsexpositie
– Kunst4daagse Gemeente Middendrenthe 2019 groepsexpositie
– “Recycle kunst” Studio Concrea Schoonoord  zomer 2019 groepsexpositie
– Kunstfestival Gorechthuis Haren oktober 2019 Groepsexpositie
–  “Bomen” Stenden vitrine Leeuwarden 2016 individuele expostie

CV
Kunstacademie KAF L’arden
Werkzaam als beeldend docent/supervisor opleiding vaktherapie Stenden L’arden
Supervisor opleiding Hanzehogeschool
Werkzaam als beeldend vaktherapeut in de GGZ Amersfoort, Apeldoorn en Beilen
Opleiding tot beeldend vaktherapeut Hogeschool Utrecht