Gerard Molenaar

logo II

Adres: Krommaat 16
           9413 MA  Westerbork
Telefoon: (0593) 37 06 07
Email: gamolenaar@hotmail.com

Ik sta als pottenbakker in een lange rij van pottenbakkers die direct na 1900 is gestart door o.a. Bernhard Leach.
Al mijn voorgangers en collega’s dragen bij aan mijn liefde voor keramiek en vormen daarbij een onuitputtelijke inspiratiebron.
Mensen zien in mijn potten meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Er is een herkenbare eenvoudige artisticiteit zichtbaar. Daarmee wordt niet alleen het werkstuk ‘opgetild’ maar ook hun omgeving, hoe en waar men ze ook neerzet of gebruikt.

Ik sta als pottenbakker in een lange rij van pottenbakkers die direct na 1900 is gestart door o.a. Bernhard Leach.
Al mijn voorgangers en collega’s dragen bij aan mijn liefde voor keramiek en vormen daarbij een onuitputtelijke inspiratiebron.
Mensen zien in mijn potten meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Er is een herkenbare eenvoudige artisticiteit zichtbaar. Daarmee wordt niet alleen het werkstuk ‘opgetild’ maar ook hun omgeving, hoe en waar men ze ook neerzet of gebruikt.