Programma

Visie op Vrijheid.

6 kunstprojecten

Van april 2019 t/m maart 2020
zijn er interacties van kunstenaars met het publiek en kunt u de werkprocessen volgen van verschillende kunstprojecten op www.kunstcultuur4daagse.nl en via facebook.

7 april
start Visie op vrijheid, 6 kunstprojecten met Vrijheid in het nu! Een korte performance door Han Bennink en Anneke Verstegen tijdens de opening van het Culturele jaar bij Elpine in Elp, Westerbroeken 1. Van 13.00 – 16.30 uur.

1 mei
begint Co Raatjes-Dijkstra het onderzoek naar gastvrijheid in Midden-Drenthe. Op diverse terrassen in Midden-Drenthe worden de interacties op het terras geobserveerd, gefotografeerd en geschetst.

5 mei
start Vraag van de schilder aan de toerist. De antwoorden op deze vraag sturen de schilder Marijke van der Meij naar locaties waar vrijheid wordt ervaren.

2 september
komt de lesbrief Visie op vrijheid uit op www.kunstcultuur4daagse.nl

15 september
om 14.00 uur is de opening van De Reis Van De Landman. De Reis Van De Landman is een overpeinzing van 2 km waarin een toevoeging aan de natuurlijke omgeving de wandelaar uitnodigt te denken over vrijheid. Door Rien Broekhuijsen. De route blijft tot 23 februari in situ. Routebeschrijving bij theehuis De Vosseheugte.

November
is de maand waarin de documentaire Vrijheid in het nu! uitkomt, van Han Bennink en Anneke Verstegen. Onderdeel van Visie op Vrijheid, 6 kunstprojecten. Te zien op www.cultureelmiddendrenthe.nl en op www.kunstcultuur4daagse.nl

In februari 2020
staat de eindtentoonstelling Visie op vrijheid, 6 kunstprojecten in Westerbork gepland met performances, tekeningen, schilderijen, beelden, foto’s, film, gedichten, keramiek en diverse workshops. Bijvoorbeeld:
8 februari om 14.00 uur is de Dichtworkshop “Dichten en Verbeelden” door dichter Sacha Landkroon.

1 maart 2020
is er een Dichtmanifestatie in de Waterstaatskerk te Bovensmilde.
(een samenwerking tussen Kunst en Cultuur 4daagse Midden-Drenthe, Culturele Raad Smilde (CRAS) en Cultuur Podium Bovensmilde (CPB))