Hoe het begon

Hoe het begon..

In 2002 werden de gemeenten Smilde, Westerbork en Beilen samengevoegd tot de gemeente Midden Drenthe. Drie kunstenaars uit Westerbork, Toon Wegner, Gerke de Vries en Jan Bos namen contact op met Tine Mersmann uit Smilde om hun kunstactiviteiten in Westerbork uit te breiden naar de hele nieuwe gemeente. Ondersteund door Sjouke Dekker van de Culturele Raad vond in 2003 de eerste Kunst-en cultuur4daagse plaats, met een atelierroute, muziek, dichters, workshops.

De volgende jaren deden steeds meer kunstenaars maar ook muzikanten mee. Schoolprojecten werden georganiseerd, zoals een meterslange tekening en een lesbrief. Als afsluiting van de route werd b.v een dichtersavond georganiseerd door Ton Peters.

Het 1e lustrum werd gevierd met een expositie met als thema: De Taal van het Landschap. De gemeente kreeg een beeld van de Kunst4daagse, gemaakt door Colin de Rover met een boek waarin alle deelnemende kunstenaars werden vermeld.

Het 2e lustrum werd gevierd met de uitgave van een prachtig boekje met werk van de deelnemende kunstenaars. Intussen zijn kunstenaars gekomen en gegaan, maar het enthousiasme is gebleven om in de gemeente een veelzijdige atelierroute met professioneel geschoolde kunstenaars te organiseren voor inwoners en toeristen uit alle hoeken van het land en andere geĂ¯nteresseerden.

Het 3e lustrum vieren we met een 10-daagse Kunstmanifestatie: een groots en breed cultureel gebeuren.