Helma en Sacha

4-12-2020

Helma van de Water en Sacha Landkroon
werken samen in keramiek en poëzie, woorden en beelden, van oudsher al met elkaar verbonden in bijvoorbeeld kleitabletten. Associërend over het thema Vrijheid ontstonden wel of niet terecht met elkaar in verband gebrachte gedachten, waar ontwikkeling en ontplooiing mogelijk is voor hen beiden. Zij willen elkaar versterken in het verbeelden en verwoorden van het door hen gekozen thema:

“VAART MAKEN”   
Vaart maken is een beweging en geeft een actief maak-proces aan.
Zoals de klei op de draaischijf, die reageert op elke snelheid van het rondgaan waarbij de klei zijn eigen weg zoekt en zich naar de vrijheid toe werkt. De ruimte zoekend, waar belemmeringen en beperkingen zo veel mogelijk afwezig zijn, of juist ervaren worden.

Momenteel zijn ze vol enthousiasme bezig te beelden en te dichten en al creërende inspireren ze elkaar tot weer nieuwe inzichten en ideeën.

   

 


Helma van de Water

is keramist. Zij heeft in Gouda de 3 jarige Nederlandse Keramiek Opleiding, SBB gevolgd. Daarnaast nog een extra verdiepingsjaar en diverse bekende opleiders gehad. Zij gebruikt de van oudsher ambachtelijke techniek van het draaien, waarbij het object wordt gedecoreerd met geometrische lijnvoering en vlakken. Het geeft eenvoud van vorm en kleur, ontdaan van overvloed, terug naar het zintuiglijke beleven.
Zij heeft o.a. geëxposeerd in het Gouds Museum te Gouda, Keramikos in Haarlem, Hannie Mein galerij te Wolvega, Galerie CBK te Emmen. Zij is lid van de Kunst en Cultuur4daagse Midden-Drenthe, Stichting Keramisten Noord Nederland (SKNN) en het Kunstenaarscollectief Galerie Huis ter Heide.

 

www.keramiekhw.nl

  

Sacha Landkroon

was in 2009-2010 huisdichter van de RUG. Hij trad op bij festivals als Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross en de fameuze Dichtclub in Groningen. In januari 2018 stond hij in de finale van het NK poetry slam in Utrecht. Zijn gedichten werden al zeer enthousiast ontvangen door onder meer Esther Jansma,Stef Bos en Ellen Deckwitz. In 2015 won hij het Hendrik de Vriesstipendium, waarna hij debuteerde met Terra Incognita. Ten slotte is hij het jongste lid van de Neie Drentse Schrieverskring.

DICHTWORKSHOP over VRIJHEID
Datum: zaterdag 8 februari 2020
Tijdstip: 14.00-16.30 uur
Waar: Expositiegebouw ‘Visie op Vrijheid’ 6 kunstprojecten, Kc4d, Westeinde 52a , Westerbork
Kosten: €7,50
Zelf dichten onder inspirerende leiding van dichter Sacha Landkroon.
Opgave: info@cultureleraadsmilde.nl

DICHTMANIFESTATIE
Datum: Zondag 1 maart 2020
Tijdstip: 15.00-17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
WAAR: Waterstaatskerk Bovensmilde, Hoofdweg 186
Kosten: €5,00
Voordrachten door de landelijk bekende Levi Weemoedt, Sacha Landkroon en de winnaars van de dichtwedstrijd van kinderen en volwassenen.
Opgave: info@cultureleraadsmilde.nl

Georganiseerd door St. Kunst- en Cultuur4daagse, CultuurPodium Bovensmilde en CRAS in het kader van Culturele Gemeente Midden-Drenthe.