Anneke en Han

Han Bennink, drummer en beeldend kunstenaar en Anneke Verstegen, beeldend kunstenaar, gaan een samenwerkingsverband aan waarbij het thema vrijheid een leidende rol speelt. Zowel Han als Anneke zien vrijheid vanuit het moment dat je ervaart dat het goed is wat je doet. Het creëren is een actie in totale vrijheid. Improvisatie vanuit het nu is voor Han een noodzaak om muziek te maken. Maar ook in zijn beeldend werk zijn alle keuzes gemaakt vanuit het geheel van factoren die in het nu liggen. In het nu van zijn denken, herinneren en associëren. Ook Anneke werkt vanuit haar kracht en gemoed op het moment van werken. Wat in je zit moet eruit! Ze laat zich leiden door interne en externe impulsen. Snel werken is daarbij van belang om niet te verzanden in verwachtingspatronen.
Han en Anneke denken aan het invullen van een ruimte waarbij nieuw te maken werk en bestaand werk vanuit het thema vrijheid een plaats krijgen.

Performance

Anneke gaat werken op grote doeken op de geïmproviseerde muziek van Han. Dit wordt geregistreerd op video door de Beiler Video Club en zal als documentaire onderdeel zijn van de tentoonstellingsruimte

Daarnaast zullen Han en Anneke op de expositie locatie deze interactie 2 keer live aan publiek tonen. De gemaakte tekeningen zijn aanvullend op de getoonde werken die allen een beweging, actie in zich herbergen.

Zo vrij als………..! Vleugels, vogels en vissen zullen een thema vormen in de expositie.
Han en Anneke zien een geordende presentatie voor zich die het publiek meeneemt in het moment van vrijheid.

www.hanbennink.com
www.anekeverstegen.com
hjbdrumenbeeld@gmail.com
annekeverstegen1@gmail.com