Rien Broekhuijsen


De Reis Van De Landman (inleiding)

Waarom besloot ik erf en goed te verlaten en de wijde wereld in te trekken? Wat bewoog me om het land waar de familie al generaties woonde achter me te laten en te luisteren naar de lokroep van de vrijheid. Niet gebonden zijn aan dat wat moet en wat er van je wordt verwacht dat je zal doen. Je eigen weg kiezen, je blik verbreden op zoek naar rijkdom, naar succes, naar liefde! De wereld is vol met onontdekte beloften, vol met schoonheid om je over te verwonderen, vol met prikkelende spanning die je doet voelen dat je leeft. Er zullen ontmoetingen zijn met lieden die een taal spreken die je niet verstaat. Je zal onvoorstelbare dieren tegenkomen waarvan je niet weet of je er bang voor moet zijn. Je krijgt eten voorgeschoteld dat je nog nooit hebt geproefd of geroken en waar je je maag mee zal vullen.
De poort naar de toekomst staat open. Het ochtendlicht straalt verwachtingsvol over het pad dat voor mij ligt. Ik voel de haren in mijn nek kriebelen. Kom, we gaan!

Beeldend kunstenaar Rien Broekhuijsen (1959 ’s Gravenhage) maakt assemblages en installaties.
Ik ben opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie en de Nieuwe Akademie Utrecht.
Mijn projecten worden niet gemaakt voor de eeuwigheid maar spelen hun rol op een specifiek moment op een specifieke plaats. Voor het project Visie op Vrijheid maakte ik “De Reis Van De Landman” waarin ik mij verwonder over de loop van mijn leven, in een deel van het Mantingerzand waar ik vaak op een mooie avond nog graag een rondje wandel. Het project wordt 15 september geopend en is te bezoeken tot en met februari 2020.
Werk van mij is te zien tijdens het ”Vestingval” in Elburg van 30 mei t/m 8 juni, Taribush Kuna Festival in Dwingeloo van 18 t/m 21 juli, en tijdens “Open Stal” in Oldeberkoop van 20 juli t/m 18 augustus.
www.rienbroekhuijsen.nl