Marijke van der Meij


 


Marijke van der Meij

Coehoorn 4
9441 TE ORVELTE
www.ruimtevoorkunst.nl

Vraag van de schilder
Waar zou ik iets te weten kunnen komen over vrijheid in Midden Drenthe?
Toeristen die naar Drenthe komen hebben vrij. Aan toeristen die deze zomer in Midden-Drenthe een vakantie of weekend doorbrengen vraagt Marijke van der Meij door te geven op welke locatie zij vrijheid hebben ervaren.
Hiervoor heeft zij een kaartje ontworpen die toeristen kunnen ontvangen via camping, hotel of bungalowpark waar zij verblijven. Belangstellenden die nog geen kaartjes hebben ontvangen of als zij rechtstreeks een locatie willen opgeven, stuur dan een mailtje aan info@ruimtevoorkunst.nl.
Een aantal opgegeven plaatsen gaat zij bezoeken, vastleggen met schetsen en camera, en naar aanleiding hiervan een serie schilderijen maken, en presenteren in een tentoonstelling in februari 2010 in Westerbork.

Marijke van der Meij (1957) is beeldend kunstenaar, woont en werkt in Orvelte. Zij is opgeleid aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. In Hilversum staat een door haar ontworpen speelbeeld (1996), en een gevelsteen (1997). Zij maakt schilderijen en tekeningen en heeft een atelier waar zij cursussen schilderen en tekenen geeft.