Helma en Sacha


 

Helma van de Water en Sacha Landkroon werken samen in poëzie en keramiek, woorden en beelden, van oudsher al met elkaar verbonden zoals in de kleitabletten.
Zij willen elkaar versterken in het verbeelden en verwoorden van het door hen gekozen thema:

 

 

“VAART MAKEN”

Geeft beweging en geeft een actief maak-proces aan, zoals de klei op de draaischijf,
die reageert op elke snelheid van het rondgaan alsof het zijn eigen weg zoekt en zich naar de vrijheid werkt.Ook een link naar de Drentse Hoofdvaart, de Beilervaart ze hebben een verbindende functie, het vormt zichzelf niet, ze zijn door mensen gemaakt.

 


Helma van de Water

is keramist. Zij heeft in Gouda de 3 jarige Nederlandse Keramiek Opleiding, SBB gevolgd. Daarnaast nog een extra verdiepingsjaar en diverse bekende opleiders gehad. Zij gebruikt de van oudsher ambachtelijke techniek van het draaien, waarbij het object wordt gedecoreerd met geometrische lijnvoering en vlakken. Het geeft eenvoud van vorm en kleur, ontdaan van overvloed, terug naar het zintuiglijke beleven.
Zij heeft o.a. geëxposeerd in het Gouds Museum te Gouda, Keramikos in Haarlem, Hannie Mein galerij te Wolvega, Galerie CBK te Emmen. Zij is lid van de Kunst en Cultuur4daagse Midden-Drenthe, Stichting Keramisten Noord Nederland (SKNN) en het Kunstenaarscollectief Galerie Huis ter Heide.

2019
Van 15 t/m 23 juni 2019 doet zij mee aan de “Kunstschouw” in Zeeland (www.kunstschouw.nl)
Van 1 oktober t/m 31 december exposeert zij in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen
Doorlopend bij Galerie Huis ter Heide, Norgervaart, Huis ter Heide

www.keramiekhw.nl

 

Sacha Landkroon

was in 2009-2010 huisdichter van de RUG. Hij trad op bij festivals als Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross en de fameuze Dichtclub in Groningen. In januari 2018 stond hij in de finale van het NK poetry slam in Utrecht. Zijn gedichten werden al zeer enthousiast ontvangen door onder meer Esther Jansma,Stef Bos en Ellen Deckwitz. In 2015 won hij het Hendrik de Vriesstipendium, waarna hij debuteerde met Terra Incognita. Ten slotte is hij het jongste lid van de Neie Drentse Schrieverskring.

Workshop
Tijdens de expositieperiode zullen zij een workshop “Dichten en Verbeelden” houden
op 8 februari 2020.

Dichtmanifestatie
Als afsluiting van de Poëzie-activiteiten in Midden-Drenthe is er zondag 1 maart 2020 een “Dichtmanifestatie” in de Waterstaatskerk te Bovensmilde, waar zij ook en bijdrage zullen leveren.

Zij werken samen met CPB(Cultuur Podium Bovensmilde) en CRAS (Culturele Raad Smilde).