Colin de RoverColin de Rover
Coehoorn 4,
9441 TE ORVELTE
www.colinderover.nl

Vrijheid kanaliseren
Ik maak beeldend werk naar aanleiding van een bijzondere locatie in Midden Drenthe. Deze plek is het Oranjekanaal, door noeste arbeid ontstaan, nu aanwezig als een vloeibaar lint door het landschap. Je kan denken aan allerlei gebeurtenissen langs het kanaal, personen en het kanaal zelf.
Ik ga een aantal ruimtelijke modellen maken in metaal voor specifieke locaties langs het kanaal, maar ook tekeningen en collages met het Oranjekanaal als uitgangspunt. Deze serie werken wordt presenteren in een tentoonstelling in februari 2010 in Westerbork.

Vivaldi, ijzer, 270 x 100 x 50 cm

Colin de Rover (1953), beeldend kunstenaar, woont en werkt in Orvelte. Hij is opgeleid aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Hij maakt ruimtelijk werk, collages en tekeningen. In Bussum staat een door hem ontworpen Rotondebeeld op de Ceintuurbaan (2000). In Hilversum heeft hij het herdenkingsmonument voor de dwangarbeiders uit de 2e Wereldoorlog gerealiseerd (1997). In 2015 werd hij geselecteerd voor de deelname aan de landelijke tentoonstelling over abstract constructivistische kunst in Gorinchem.